Vacature Invalkracht Inloophuizen

Voor onze inloophuizen zijn wij op zoek naar een:

Invalkracht Inloophuizen

De vrijwilligers van Stichting IDO ondersteunen mensen in Lelystad die in een kwetsbare positie terecht zijn gekomen. Eenzaamheid, armoede, schulden of psychische problemen kunnen ervoor zorgen dat mensen de weg naar de hulpverlening niet meer kunnen vinden. De schuldhulpverlening van het IDO is vaak het laatste vangnet voor mensen met grote financiële problemen. Vanuit de presentiebenadering die leidend is voor onze werkwijze staan onze vrijwilligers naast mensen en zoeken mee naar soms creatieve maar altijd duurzame oplossingen.

Kun jij ons daarbij helpen en wil je werken in een organisatie waar bewogenheid voor je medemens de boventoon voert? Dan zoeken we jou!

Wat ga je doen?

Voor de inloophuizen zijn we op zoek naar invalkrachten.
Als invalkracht ben je de spin in het web voor de bezoekers en de vrijwilligers die in het Inloophuis (aan het werk) zijn. Dit zijn met name koks, begeleiders van activiteiten en gastvrouwen.

Tijdens de dag zijn er diverse (creatieve) activiteiten, drinken mensen koffie/thee met elkaar en wordt er een warme maaltijd gegeten.
Jij zorgt ervoor dat tijdens vakanties of ziekte van medewerkers deze mensen zich gehoord en gezien voelen en de activiteiten doorgang kunnen vinden.

De bezoekers zijn welkom tussen 10.00-15.00.
Je werkdag zal zijn van 9.30-15.30 uur

Geen dag is hetzelfde, dat kunnen we je beloven!

Wat verwachten we van jou

  • Je kunt goed overzicht houden
  • Je zorgt voor gezelligheid en bent bekwaam om de sfeer te bewaken
  • Je bent stressbestendig
  • Je bent iemand die makkelijk contact maakt met mensen en het fijn vindt als mensen zich welkom en ‘gezien’ weten.

Wat kan je van ons verwachten

  • Betekenisvol  en uitdagend werk in een gezellig en hecht team van collega’s en vrijwilligers.
  • Scholing (o.a. de Presentietraining)
  • De functie is ingeschaald in schaal 6. Wij volgen de arbeidsvoorwaardenregeling van de Protestantse Kerk in Nederland. De functiewaardering en het pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden zijn hierop gebaseerd.
  • Opleiding en ontwikkeling vinden wij belangrijk. Daarin ondersteunen we en denken we graag mee.

Spreekt deze functie jou aan? Je sollicitatie kun je richten aan onze manager Inloophuizen José van den Dool: jvddool@ido-lelystad.nl

Voor informatie kun je van maandag t/m donderdag José bellen op 0613670915 of mailen