Skip to main content

vrijwilliger op het inloopspreekuur

Mensen helpen met uiteenlopende zoals vragen
over moeilijke brieven, uitkeringen, of Digi-D?

Wordt vrijwilliger op het inloopspreekuur!
(voor minimaal één ochtend in de week)

Waarom?
De mensen die naar het inloopspreekuur komen, hebben verschillende vragen: soms lukt het niet een Didi-iD aan te vragen, soms dreigt huisuitzetting, soms geen eten of is er paniek vanwege een dwangbevel. Als vrijwilliger in ons inloopspreekuur luister je, ondersteun je en denk je mee. Je verwijst vaak ook door en helpt mensen om de weg te vinden naar een oplossing. Jij bent de schakel!

Kom jij het team versterken?
Het team bestaat momenteel uit circa 25 mensen vrijwilligers en je werkt in tweetallen. Tijdens het inloopspreekuur is er ook een aanspreekpunt aanwezig voor lastige vragen. Als vrijwilliger van het inloopspreekuur kan je goed luisteren en werk je samen aan een oplossing.

Samen vormen we het IDO
Stichting IDO is een uniek samenwerkingsverband van bijna alle kerken in Lelystad. Naast een team van betaalde medewerkers zijn er in totaal ruim 250 vrijwilligers actief. In drie inloophuizen en bij de dagelijkse inloopspreekuren kan iedereen terecht voor hulp en met elkaar helpen we mensen weer op weg. De inloophuizen zijn de centrale plekken voor een praatje en voor hulp. Kortom, wij zijn helper voor wie geen helper heeft.

Meer informatie?
Spreekt dit je aan of zou je meer informatie willen? Neem dan contact op met Maarten de Jong
mdejong@ido-lelystad.nl

Vergroot je wereld, word vrijwilliger bij het IDO!